Alle soorten tegelvloeren schoonmaken

 

1-2-spray-2-.png

Tegelvloeren zijn een van de populairste keuzes voor woningen, dankzij de vele vormen, maten en kleuren. Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden en erg duurzaam, vooral als je ze goed verzorgt. Om het schoonmaken van tegelvloeren eenvoudig en effectief te maken, bestaan er veel hulpmiddelen. Elk type tegel kan echter andere reinigingsmiddelen en technieken vereisen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je vloertegels op de juiste manier schoonmaakt.

Bij Vileda vind je een breed assortiment aan schoonmaakproducten. Hiermee heb je voor elke klus het ideale hulpmiddel en maak je je dagelijkse schoonmaakwerk een stuk aangenamer!

Lees verder en ontdek hoe je tegelvloeren kunt schoonmaken met de beste producten, inclusief handige tips om je schoonmaakroutine makkelijk te maken!


Hoe maak je keramische en porseleinen tegels schoon?

Keramische tegels en porseleinen vloertegels zijn erg eenvoudig schoon te maken. Volg de volgende stappen voor een perfect resultaat:

  1. Vegen of stofzuigen: Verwijder eerst losse vuildeeltjes, stof en andere resten van de tegelvloer. Gebruik een bezem of een stofzuiger met een borstelopzetstuk om het vuil volledig te verwijderen.

  2. Dweilen met water: Als je een microvezel dweil van hoge kwaliteit gebruikt, hoef je eigenlijk geen chemicaliën te gebruiken. Gebruik gewoon schoon water in combinatie met een microvezel doek. De geavanceerde microvezeltechnologie zorgt ervoor dat je vloeren gaan glanzen en verwijdert meer dan 99% van de bacteriën en virussen. Wil je een frisse geur zoals citroen, lavendel of sinaasappel? Voeg dan een paar druppels etherische olie toe aan je schoonmaakwater. Bij het gebruik van een elektrische stoomreiniger heb je zelfs helemaal geen reinigingsmiddelen nodig. De kracht van stoom, in combinatie met de hoogwaardige reiniging van de microvezel doek, verwijdert 99,9% van de bacteriën op de vloer.

  3. Droog de vloer: Dit voorkomt uitglijden en behoudt de glans van de tegels. Met de Vileda schoonmaaksystemen kun je de vochtigheid van de dweil optimaal bepalen, zodat nadrogen niet meer nodig is.


Hoe verwijder je kalkaanslag op tegels?

Kalkvlekken zijn een veelvoorkomend probleem in badkamers en keukens. Wanneer de eerste kalkaanslag zichtbaar wordt, kan citroenzuur een redder in nood zijn! Meng 30 gram citroenzuur met een liter water en maak hiermee de tegels schoon. De kalk verdwijnt en laat een heerlijke frisse geur achter. Bovendien heeft citroenzuur een desinfecterende werking!

Je kunt ook azijn gebruiken, een alleskunner in het huishouden. Verdun wat witte azijn of azijnessence met water en dweil hiermee de vloer. Hiermee verwijder je niet alleen kalkvlekken, maar ook vuil.


Hoe maak je de tegelvloer in de keuken schoon?

Begin met het vegen of stofzuigen van de vloer om los vuil, kruimels en resten te verwijderen. Een van de beste manieren om een tegelvloer schoon en hygiënisch te maken, is met een stoomreiniger. Vul de reiniger met water, zet hem aan en verwijder stof, haren en andere deeltjes. Dweil vervolgens de vloer, spoel na en droog met een pluisvrije doek of microvezel dweil. Deze stappen voorkomen watervlekken en zorgen voor glanzende keukentegels.


Hoe maak je de badkamertegelvloer schoon?

De badkamer vereist speciale aandacht bij het schoonmaken van tegelvloeren. Regelmatig reinigen helpt om vuil, bacteriën en andere verontreinigingen te verwijderen. Dit bevordert een goede hygiëne, voorkomt de verspreiding van bacteriën en houdt de badkamer fris en uitnodigend.

Vul een emmer met warm water en gebruik een Vileda SuperMocio Microvezel dweil. Doop de dweil in het water, wring het overtollige water eruit en maak de vloer in secties schoon, met extra aandacht voor de omgeving van het toilet, bad en wastafel. Gebruik voor hardnekkige vlekken of zeepresten een Vileda microvezeldoekje, bevochtigd met warm water. Schrob zachtjes totdat de vlek verwijderd is.


Hoe maak je tegels weer glanzend?

Het laten glanzen van tegelvloeren is eenvoudiger dan je denkt. Meng een beetje bakpoeder met heet water en breng het aan op je tegels met een vochtige dweil of spons. Laat het mengsel enkele minuten intrekken, veeg het daarna schoon en zie hoe je tegels weer gaan glanzen! Met deze eenvoudige truc kun je doffe tegels voorgoed vaarwel zeggen. Test de schoonmaaktip altijd eerst op een onopvallende plek. Of, nog beter, neem contact op met de fabrikant van je vloer voor precieze onderhoudsinstructies.


Hoe maak je tegelvoegen schoon?

Zelfs in het schoonste huishouden kunnen de voegen tussen de tegels verkleuren en aanslag krijgen. Tegelvoegen kunnen een magneet zijn voor vuil en vet, waardoor ze er dof uitzien. Met een beetje tandpasta en een oude tandenborstel kun je ze echter weer perfect schoonmaken! Laat het een tijdje inwerken en veeg daarna na met schoon water. Zo blijven je tegelvoegen schoon en fris!


Hoe vaak moet je tegelvloeren schoonmaken?

Dit hangt af van het aantal mensen en activiteiten in je huis. Wij raden aan om tegelvloeren minimaal twee keer per week te vegen of stofzuigen.


Conclusie

Zoals je hebt gezien, zijn geen agressieve chemicaliën nodig om tegelvloeren schoon te maken. Met de juiste hoogwaardige producten is water vaak al genoeg om de vloeren mooi en duurzaam te houden. Ontdek de Vileda schoonmaakproducten en kies de beste tools voor een vlekkeloos huis. Maak je schoonmaakroutine vandaag nog eenvoudiger!

a brand of FREUDENBERG